1. Hrvatska Betta Svijet Izložba

Više podataka uskoro! Stay tuned! ;)

Prikaz Betta Svijeta na AkTer!-u

Ove nas godine čeka nešto novo i mnogo veće nego prije pa smo pomislili kako bi bilo zgodno napraviti mali prikaz izložbi Betta Svijeta u sklopu AkTer!-a, od 2009. godine do danas. Bit će zanimljivo vidjeti kako smo, kroz nekoliko godina, stasali u ozbiljnu Udrugu koja ozbiljno shvaća svoj hobi i svoje postojanje te se trudi predstaviti i  hrvatskom i svjetskom pučanstvu.

Krenimo od početka…

AkTer! 2009. godina, Rijeka

Dobili smo poziv od tadašnje ekipe AkTer!-a koji se organizirao u Rijeci (a koji je tada bio daleko manji i ne ozbiljniji nego što je to sad) da bi “možda mogli nešto izložiti”. Hm, pa zašto ne, pomislili smo. Ali, nemamo iskustva. Naša Udruga formalno je postojala tek godinu dana, bili smo još samo hobisti željni druženja. Ipak, zašto ne? Skupilo nas se nekoliko, svatko je predložio i posudio nešto svoje (policu, akvarij, boxeve…), onoliko koliko je pojedinac mogao. Ispalo je sasvim pristojno s obzirom na vrijeme provedeno u organizaciji (kojeg je, budimo iskreni – bilo premalo). No, tko još kaže da želja i volja nisu dovoljni? Mi smo bili zadovoljni i sretni što je naša udruga konačno izašla u javnost i pokazala da postoji. Read more…

Dobrodošli!

Dobrodošli na službenu stranicu Betta Svijet Udruge. Na njoj se nalazi baza podataka o betta splendens ribama, te o mnogim drugim vrstama betta i akvarijskih riba.
Sve što Vas zanima možete pronaći ovdje, zajedno sa nekim od najljepših fotografija riba  i akvarija!
Ne zaboravite posjetiti nas i na Forumu, gdje možete u stvarnom vremenu vidjeti sve najnovije [...]

Riba Naslovnice 2012

Riba ove naslovnice je Dark red HM (PK geno) uzgojen od Alena (skalar-pet), u vlasništvu člana profish.
Odabran je zbog iznimno dobrog balansa, krasnih bujnih – a opet ne predugih peraja, i odličnog stava koji zrači iz fotografija.
Za više slika i teksta o ovoj ribi pogledajte temu na forumu.

Akvarij Naslovnice 2012

Akvarij ove naslovnice je krasan nano akvarij člana MrPropuh, stvoren upravo za potrebe jednog mužjaka bette. Upravo zbog toga, a i njegove ljepote, odabrali smo ga kao akvarij naslovnice!
Više o akvariju i njegovom nastajanju pročitajte ovdje!

Fotografija mjeseca: Siječanj

Ove smo godine započeli natječaj za fotografiju mjeseca. Sve pobjedničke fotke biti će na kraju godine uvrštene u kalendar za 2013. godinu!
Pobjednička fotografija za Siječanj je fotografija novorođenih betta (stari 2 dana) od člana Jokera.