Evo konačno i novih fotografija. Sutra će biti točno 5 mjeseci kako su se izlegli.
Brojevi riba od 01-07 su ostali isti kao i prije, dakle radi se o istim ribama pa se može i uspoređivati sa starim fotkama, a dodatno sam kao nove ubacio još i broj 08 i 09.
01

Ovo je, čini mi se, jedan od boljih mužjaka, možda i najbolji. Ima dobar raspon repne peraje, nije baš savršen kao bicolor, ali sve u svemu čini mi se da ima najmanje mana.
02

Kao bicolor bolji je od prvog mužjaka, ali ima izrazito savijene ventralne peraje i ne baš savršen vrh analne peraje. Šteta, jer mogao je biti solidan.
03
Lijepa ženka, čini mi se da ima potencijala.
04
Solidan mužjak, rekao bih da je kao kombinacija prva dva.
Slijedeće ribe su slikane u okruglim staklenkama, zato je i puno lošija kvaliteta fotki. Ali poslužit će za prvu ruku.
05
Još jedan mužjak. Dobar raspon repne peraje. Dobar kao bicolor. Ventrale su ravne ali ih nekad preklopi kao na fotki. Ne znam kako se na to "preklapanje" gleda na natjecanjima!?
06
Pa još jedan mužjak. Slab kao bicolor, ali čini se solidan u drugim stvarima.
07
I još jedan mužjak.
08
I konačno još jedna ženka. Ali slabije izraženog dragon sloja.
09
I za kraj još jedna ženka, slična kao prethodna.
U drugim staklenkama možda nađem još neku zanimljivu bettu, koliko sam vidio ima još koja dobre kvalitete, ali pitanje je da li će veličinom zadovoljiti minimalne dimenzije. Vidjet ćemo s vremenom.
Napisao sam svoje mišljenje o ovim bettama, a svakako bih htio čuti i vaše mišljenje, da vidim gdje sam dobro procijenio, a gdje nisam. U svakom slučaju ovdje bih trebao izabrati neke od riba s kojima ću ići na prva natjecanja.
Dakle, tražim pomoć u selekciji. Koji su vaši favoriti?