TrueBettaLover
|
 |
« na: Veljača 13, 2018, 14:35:36 » |
|
Pozdrav svima,
jedno pitanjce.
Dali je ikad ikome ženjka izbacila žutu ikru?
Znam, da je bijela ikra u osnovi i da je bež ili malo potamni kada je oplođena ali potpuno žuta ¨no kan go¨.
E hajte se sad raspisat baš me interesuje.
pozdrav by, TBL
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Black Angel
|
 |
« Odgovor #1 na: Veljača 13, 2018, 14:41:01 » |
|
Pozdrav svima,
jedno pitanjce.
Dali je ikad ikome ženjka izbacila žutu ikru?
Znam, da je bijela ikra u osnovi i da je bež ili malo potamni kada je oplođena ali potpuno žuta ¨no kan go¨.
E hajte se sad raspisat baš me interesuje.
pozdrav by, TBL
Izmedu zute I svj. smede sam vidjela jedino kada zenka ispusti jaja sama... i to sam samo jednom vidjela kod zenke stare 2 godine koja nije mrijestena. Nekako sam to povezala s starosti ,kao "trula" jaja. 
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
TrueBettaLover
|
 |
« Odgovor #2 na: Veljača 13, 2018, 14:49:12 » |
|
Pa za te boje i ja sam do danas znao, ali ovde je riječ o mrijstu koji je bijo danas. Blue butterfly HM i PK show DD black ženjke, pa vidjeću sutra, da li će biti šta, a ženjka je stara 5 mjeseci moj mrijest od Sabrine.
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Joker
|
 |
« Odgovor #3 na: Veljača 13, 2018, 17:35:40 » |
|
Do sada nisam imao takve slucajeve, ali mi barem nije upalo u oko da je ikra zuta. Ja bi rekao da su sva jaja do sada bila bijela ili svjetlo crem boje.
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
TrueBettaLover
|
 |
« Odgovor #4 na: Veljača 15, 2018, 11:25:08 » |
|
Pozdrav.
što se tiče ikre, sve su se izlegle, nažalost, jerbo jih ogromno. Larve su isto tako plaho pogoleme, a što se tiče boje ikre, može da je hrana ili, da je povukla boju od lista. Prije mrijesti sam ubacijo jedan truhli list zlatog potusa, da mi proizvede infuzoriju a i u jedno da ima đe da gnijezdo napravi, pošto je list bijo natruho i žut pa su možda od njega povukle boju. Al hajt ti sad znaj, kako god uvjek nas nešto iznenadi. Najbitnije je da su se izlegle.
pozdrav, by TBL
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Black Angel
|
 |
« Odgovor #5 na: Veljača 15, 2018, 23:53:53 » |
|
Bas to, tko ce ga sada znati sto je bilo u pitanju. Sretno sa malcima 
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
TrueBettaLover
|
 |
« Odgovor #6 na: Ožujak 02, 2018, 15:13:26 » |
|
Pozdrav svima,
e ovako, isti mužjak druga ženjka, sestra od one prijašnje, nećete vjerovat opet žute ikre, drugi mrijest show pk i njegova sestra, Krisijanovog pk ikre kao i sve ostale do sada. Pošto mi je Josip dao drugačiji pogled na crne plakate, odlučio sam da nastavim sa njima. Dva mužjaka su u pripremi sa ženjkama iz istog mijesta, pa ako ikre budu žute onda je do njih ako ne, onda je mužjak u ¨iber¨ plodan.
pozdrav by, TBL
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
TrueBettaLover
|
 |
« Odgovor #7 na: Ožujak 03, 2018, 14:55:04 » |
|
Misterija rješena, crne ženjke bacaju žutu ikru. Čak jedna je sama napravila gnijezdo, izbacila ikru, te je pohranila u gnijezdo, takođe i ta ikra je bila žuta, a zbog čega ,evo da vam kažem, baš i nejmam pojma  . pozdrav, by TBL
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|