Str: [1] 2 3 ... 10
 1 
  na: Lipanj 21, 2019, 19:38:52  
Autor Werther - Zadnji post od CARPenter
  betta palacgore

 2 
  na: Lipanj 21, 2019, 07:21:27  
Autor Werther - Zadnji post od Werther
Malaca je po mojoj procjeni 50-ak, ali tko će ga znati dok su toliko mali!? Plivaju vodoravno, drže se same površine vode i "švrljaju" po cijelom akvariju.

Njihov tata je još uvijek s njima, ali ne vraća ih više natrag u gnijezdo, možda eventualno ponekog koji krene previše u dubinu, pa ga vrati gore. U akvariju ima i nešto infuzorija, a dobijaju i octene jeguljice.

Mužjaka isto nahranim tu i tamo i najnormalnije jede, ali vidjet ću da ga danas ipak izdvojim.

 3 
  na: Lipanj 19, 2019, 00:32:51  
Autor Werther - Zadnji post od Werther
Ženka je večeras izvađena iz akvarija, a mužjak malce i dalje brižno skuplja i diže u gnijezdo. Trenutno su u tzv. visećoj fazi, barem većina njih. Za svaki slučaj ubacio sam i prvu dozu octenih jeguljica u akvarij. Vidjet ćemo kako će se stvari dalje razvijati, za sada ide sve po planu.

 4 
  na: Lipanj 17, 2019, 23:54:16  
Autor Werther - Zadnji post od Werther
Izgleda da je mrijest počeo i prije nego što sam mislio jer već ima nekih malaca koji su se izlegli. Vrte se i padaju prema dolje, a mužjak ih uporno diže gore. Akvarij je gusto zabiljen tako da je ženka negdje iza u gustišu, daleko od mužjaka. Ostavit ću mu upaljenu malu stolnu lampu, indirektno postavljenu, da malo bolje vidi što radi tijekom noći. Ujutro ću vidjeti da li mogu maknuti ženku, a da ne uništim gnijezdo.

 5 
  na: Lipanj 17, 2019, 22:12:14  
Autor Werther - Zadnji post od Toni
Odlicne vijesti...ja imam par al se ne zele mrijestiti plakati

 6 
  na: Lipanj 17, 2019, 21:40:27  
Autor Werther - Zadnji post od CARPenter
Povadio sve osim betta, možjaka kao i normalno bi ostavio dok ne proplivaju...ili prebacivanje gnijezda dok se još nisu izlegli...ili kad se izlegu ulovi si pipettom koliko planiraš uzgojiti i prebaci ih u novi uzgojni tank!
 
Inače super vijesti, meni je ostala samo jedna ženka, jučer krepo dečko!

 7 
  na: Lipanj 17, 2019, 10:53:01  
Autor Werther - Zadnji post od Werther
Potpuno neplanirano jucer su mi se mrijestili divlji splendensi. Prije sam ih imao vise, ali na kraju sam zavrsio samo na jednom muzjaku i zenki... i eto dogodila se ljubav. smiley

Kada sam prije dva dana vidio "u kojem smjeru to ide", iskljucio sam filter, tako da je muzjak odmah imao priliku utrostruciti svoje gnijezdo i dan poslije je doslo do mrijesta tj. ikra se vidi u gnijezdu.

Pitanje je sada sto dalje? Oni se nalaze u 30 L akvariju sa nekoliko amano kozica i jednim otocinclusom. Svakako bih spustio razinu vode, filter je vec iskljucen i sada imam dilemu da li izvaditi samo zenku, pa poslije i muzjaka ili ih sve ostaviti unutra "kao u prirodi" pa na taj nacin tko prezivi-prezivi? Naime, nemam nista protiv malih divljih splendensa, ali definitivno mi ne treba jako puno malih divljih splendensa. S druge strane ne bih niti da bas svi nastradaju.

Sto biste vi napravili u tom smislu na mom mjestu?

 8 
  na: Svibanj 31, 2019, 16:03:09  
Autor Werther - Zadnji post od Werther
Na popis dodan i Zürich Betta Show 2019.

betta

 9 
  na: Svibanj 31, 2019, 08:19:48  
Autor CARPenter - Zadnji post od Werther
Točnija brojka je nešto preko 450 kom. kao što vjerojatno si već vidio! Cheesy
Jesam. Tvoja metoda brojanja je stvarno precizna. palacgore
U ovom trenutku mene bi takav mrijest dotukao. Tako je lijepo kada u mrijestu nema puno mlađi ali eto, nije baš da se na to može previše utjecati. Nekad se dogodi i ovakav mrijest.

 10 
  na: Svibanj 30, 2019, 22:25:10  
Autor CARPenter - Zadnji post od CARPenter
Uh, to je baš puno malaca. sram

Nije tako puno kao ono jednom prije kada si ih imao tisuću, ali i ovo će biti pravi pothvat.

Točnija brojka je nešto preko 450 kom. kao što vjerojatno si već vidio! Cheesy

 Str: [1] 2 3 ... 10